Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Over Ons

Janaza VZW

Een aantal leden van de moslimgemeenschap in Antwerpen die in 2010 veel om zich heen zagen gebeuren sloegen de handen ineen. Niet alleen bij nabestaande maar vooral ook bij overheidsinstanties die ons lieten weten dat er vele onduidelijkheden waren bij de overlijdens, begrafenisrituelen en haar achtergronden. Doodgeboren kindjes, de taalbarrière bij het verliezen van een dierbare. Maar ook kansarme/eenzame overlijdens, overledenen zonder verblijfstatus. Het groepje verzamelde zich en begon te groeien en te ontwikkelen.

Het helpen van enkele groeide al snel uit naar meerdere. De nood en behoefte waren enorm langs beide kanten. De vrijwilligers zorgden voor een overbrugging langs diverse kanten. Zij werden het aanspreekpunt voor de samenleving naar de overheidsinstanties toe. Door de toewijding, inzet van de vrijwilligers en de donateurs ontpopte Janaza VZW zich razendsnel. Het winnen van vertrouwen en continuïteit zorgde voor een succesvolle groei van de vereniging. Vandaag de dag is JANAZA VZW een grote meerwaarde in de maatschappij.

Janaza VZW is een sterk concept met veel waardering voor ons harde werken. Samen met sociale diensten van het ziekenhuis, MOPA VZW, het OCMW, stad Antwerpen en de politiecel diversiteit/slachtofferhulp zorgen wij ervoor dat wij in contact staan met de behoeftige, wij staan in voor ondersteuning en begeleiding. Dit succes is toe te wijden aan Allah de verhevene, al onze vrijwilligers en uiteraard de donateurs die ons alle vertrouwen gaven. De vrijwilligers zetten zich steeds belangeloos in voor de nabestaande om het rouwproces zo mogelijk te laten verlopen. Wij vragen dan ook een wederzijds respect naar onze vrijwilligers toe. Ons streven is de belangen te behartigen voor hen die het nodig hebben waarbij wij de belangrijkste aspecten van de islamitische regels omzetten in praktijk. Wil jij ook deel uit maken van Janaza VZW? Meld je aan als vrijwilliger of wordt een van onze donateurs (link inschrijving) om ons te steunen. Want dankzij uw steun en onze vrijwilligers kunnen wij door blijven gaan. Janaza VZW is een non-profit organisatie dat zich belangeloos inzet in de maatschappij.