Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Overlijden kind boven de 16 weken

Janaza / Overlijden kind boven de 16 weken
builtit-image

Het is overgeleverd in een hadith door de Profeet sws dat.

“Ieder van jullie wordt gevormd in de baarmoeder van de moeder gedurende 40 dagen, en dan wordt hij een bloedstolsel van dik bloed gedurende een vergelijkbare periode. Dan stuurt Allah een engel die de opdracht heeft om 4 dingen te schrijven. Hij wordt opgedragen om zijn daden, zijn levensonderhoud, zijn (datum van) de dood op te schrijven en of hij gezegend of ellendig zal zijn (in religie). Dan wordt de ziel in hem ingeblazen… “( Bukhari)”

Op basis van deze hadieth hebben islamitische juristen geconcludeerd dat de ziel de foetus binnenkomt ongeveer 4 maanden/ 120 dagen na de zwangerschap.

Op basis van deze hadieth hebben islamitische juristen geconcludeerd dat de ziel de foetus binnenkomt ongeveer 4 maanden/ 120 dagen na de zwangerschap. Dit betekent dan ook dat vanaf 16 weken islamitische normen gelden. Zodra de ouder(s) telefonisch contact met ons opnemen begeleiden wij hen verder in de nodige procedures. Het verdriet kunnen wij niet wegnemen maar hopelijk wel de zorgen.

Quran 40:12 De profeet zei: Als iemands kind overlijdt, zegt Allah tegen de engelen: Hebben jullie de ziel van mijn dienaars kind genomen? De engelen bevestigen dit. ALLAH vraagt dan: Wat zei mijn dienaar? De engelen zeggen: Hij prees U en zei: aan ALLAH behoren wij en tot Hem keren wij terug. Allah zegt dan: Bouw voor mijn dienaar een huis in het paradijs en noem het baytul hamd

(at Tirmidhi)

Het oordeel behoort ALLAH toe
builtit-image